מומחה ברפואת עיניים
מומחה גלאוקומה
טיפול תרופתי בגלאוקומה - טיפות להורדת לחץ תוך-עיני
סוגים שונים של טיפות עיניים להורדת לחץ
קו ראשון לטיפול בגלאוקומה הוא בדרך כלל טיפות מסוג פרוסטגלנדינים (לדוגמה קסלטן, לומיגן, טרבטן, גלאוטן, ספלוטן). מדובר בטיפה הניתנת אחת ליום לפני השינה.
קבוצות תרופות נוספות שכיחות לטיפול גלאוקומה:
חוסמי בטא (טימולול, בטימול)
אלפא אגוניסטים (אלפגן, בימטופרוסט)
מעכבי קרבוניק אנהידראז (טרוסופט, אזופט)
תרופות קומבינציה המכילות שתי תרופות בבקבוק אחד
(קוסופט, אזרגה, קסלקום, דואוטראב, גנפורט)
מכווצי אישון (פילוקרפין)
לעיתים קרובות דרוש טיפול במספר סוגי טיפות. במקרים אלה מומלץ לטפטף טיפה אחת לעין, להמתין חמש דקות על מנת לתת לטיפה להיספג ורק אז לטפטף את הטיפה הנוספת.
במקרים נדירים ניתן להשתמש גם בכדורים במתן דרך הפה להורדת הלחץ התוך (כגון אורמוקס או מטזולאמיד).
איך שמים טיפות עיניים?
מומלץ לשים טיפות עיניים מול מראה.
מחזיקים את הבקבוק ביד הדומיננטית (בד״כ יד ימין). עם היד השנייה מושכים קלות את העפעף התחתון ויוצרים מעין ״כיס״ בין העפעף התחתון לדופן העין.
לאחר זילוף הטיפה, יש לעצום את העיניים וללחוץ על זווית העין בסמוך לאף כדי לאפשר לטיפה לפעול באופן מיטבי ולמנוע ניקוז מהיר שלה לתוך חלל האף דרך מערכת ניקוז הדמעות מהעין לאף ולמערכת הדם.
בשלב הראשון מומלץ לרחוץ ידיים במים וסבון.
מזלפים טיפה אחת לתוך אותו ״כיס״ שנוצר ועוצמים את העין למשך דקה.
במידה ויש להשתמש ביותר מטיפה אחת להורדת לחץ תוך עיני בכל עין – יש להמתין 5 דקות בין השימוש בטיפות כדי למנוע מהילה של התרופות והפחתה של יעילותן.
פרופ׳ מיכאל ויסבורד הינו רופא-חוקר מוביל בתחום הגלאוקומה בישראל, פרסם עד כה כ- 100 מאמרים מקצועיים, והשתתף בכנסים רפואיים רבים בארץ ובעולם. פרופ' ויסבורד הינו מנתח מומחה גלאוקומה מקבל במרפאתו הפרטית מטופלים בגלאוקומה הפונים באופן פרטי או דרך חברות הביטוח הפרטיות או דרך כללית מושלם לטיפולי גלאוקומה בלבד.